fredag 24 juni 2011

LIVET ÄR VACKERT, DET ÄR BARA DET ATT VI HAR GLÖMT BORT DET

Midsommar afton! Ja visst är det en härligt dag. Synd bara att man längre inte firar den. Nej, för jag tycker inte att vi gör det. Lika så som att vi inte firar och hyllar livet som vi borde. Allt har förändrats och världen ser inte så idyllisk ut längre. En fråga som jag länge har ställt mig själv är: Varför kan inte människor längre umgås utan alkohol?

Det känns som att vi har förlorat våran förmåga att vara sociala. Allt kretsar kring fester och andra högtider, som vi ändå super bort. Vi har glömt bort hur det är att leva. För mig betyder inte leva livet att gå på fest varje helg. Nej det ger mig faktiskt ingenting i längden. Det ger oss inte chansen att njuta av världen som den är. Vi uppfattar den inte som vi borde. Jag är så trött på alla dessa undanflykter.
Jag menar inte att jag inte tycker att det är roligt att gå på fest, givetvis gör jag det. Men då det är det enda man gör med sina bekanta, anser inte jag att gemenskapen är äkta. Känner vi verkligen de människor vi kallar för vänner när vi bara har fått se dess fyllo?

Jag önskar att vi var mer öppna för det livet har att ge, istället för att fly i från det. Det är här vi lever, och det är det vi är menade för att göra.
Man kan inte längre ha en konversation om väder och vind, för det hör inte hit längre. Om ni tänker efter så handlar våra samtal nu mera bara om den senaste festen, och allt skvaller runt omkring den. Varför är det så intressant?
Hur som helst så har jag bestämt mig för att bryta mig bort från den här falska livstilen, och börja leva. Jag ska leva livet fullt ut, och minnas varje dag av det.
Jag ska festa jag oxå, inget snack om saken. Men jag ska se till att det blir dagar att minnas och leva för. Vill inte sitta och ångra mig senare i livet. Livet är vackert, det är bara det att vi människor har glömt bort det.

1 kommentar:

  1. Håller med dig så mycket. Tycker att folk umgås för lite i veckorna, träffas efter skolan eller jobbet och tittar på lite film eller går en sväng i parken. Det är inte svårare än så att umgås lixom ;)

    SvaraRadera